Geplaatst op

Indistrieel gooit het over een andere boeg

Lieve mensen winkel Indistrieel gooit het over een andere boeg,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, willen we het volgende dat geschreven is door Wij zijn de stad Middelburg, met jullie delen. 

Mogelijk dat u het vandaag al gelezen heeft op facebook of instagram van Indistrieel of van “Wij zijn de Stad” ?? 

citaat: 

“Zullen we eens beginnen met die klassieker ‘we hebben goed nieuws en slecht nieuws: wat wil je eerst horen?’ Ja hoor, we doen het gewoon, al zullen we moeten raden naar het antwoord op die vraag.
 
Daarom beginnen we met het slechte nieuws: Indistrieel gaat verdwijnen uit de binnenstad van Middelburg. Nans en Fred sluiten de deuren van hun mooie, grote winkel aan de Lange Geere per 31 oktober 2024.
 
Het goede nieuws is dat liefhebbers van de collecties van Indistrieel niet hoeven te wanhopen: het stel zet Indistrieel voort vanuit hun loods op Arnestein en blijft een groot deel van het huidige assortiment gewoon verkopen via de webshop op https://indistrieel.com
 
Van noodzaak of vervelende omstandigheden is beslist geen sprake, integendeel zelfs. De winkel loopt heel goed en Nans en Fred hebben nog steeds heel veel plezier in hun handel en werk. Feit is wel dat Fred morgen 67 wordt (hij is wat ouder dan Nans) en dat de vraag opdoemde of de twee het huurcontract van het pand weer eens zou gaan huren voor een aantal jaar. Een rekensom leerde de twee dat het niet nodig was, maar een paar goede gesprekken maakten dan weer duidelijk dat ze ook nog geen zin hebben om helemaal te stoppen.
 
Uiteindelijk kozen ze dus voor een concentratie op de online handel, al zal Indistrieel ook nog vaak aanwezig zijn op grotere beurzen, Kerstmarkten, enzovoort. Mensen die meubels of accessoires graag zien voordat ze het kopen zijn natuurlijk ook welkom om in de loods te komen kijken. En de twee denken ook nog na over pop-up shops, van tijd tot tijd.
 
Nans en Fred ondernemen inmiddels tien jaar in Middelburg. Ze begonnen op de Dam, in dat mooie pand waar nu Vliegendt Hert is gevestigd, en ze verhuisden in de zomer van 2016 naar de Lange Geere. Dat pand is misschien niet zo mooi als de voorganger, maar het bleek wel een goede move. Ieder jaar gingen de zaken weer zoveel procent beter. Er kwamen steeds meer vaste klanten, zowel uit binnen- als buitenland. Ook Duitsers zijn dol op het aanbod van Indistrieel. Schijnbaar zijn vergelijkbare winkels in Duitsland nauwelijks te vinden.
 
De twee maakten natuurlijk ook minder leuke dingen mee. Ze kwamen bijvoorbeeld ook in het nieuws tijdens de lockdowns, toen er zogenoemde avondklokrellen dreigden uit te breken, en zij uit voorzorg de ramen dichtspijkerden. Dat liep uiteindelijk met een sisser af, maar het was wel even schrikken toen.
 
Wij deden van de week nog eens even een rondje door de winkel en keken de ogen weer uit. Containers of gokmachines die kasten blijken te zijn, kleine scooters die fungeren als lamp: superleuk allemaal. Het is echt niet zo dat dat alles zomaar in de uitverkoop gegooid gaat worden (dat is immers niet nodig), maar Nans en Fred gaan zeker acties organiseren in de maanden die resten.
 
Er komen bijvoorbeeld wel kortingsacties voor artikelen die later niet meer via de webwinkel zullen worden verkocht. Er komen echter ook nog gewoon nieuwe dingen binnen. Recent is er weer veel ingekocht in India. Die container wordt verwacht in mei.
 
Kortom van een echt afscheid is geen sprake, maar vanaf november liggen de kaarten wel anders, het is maar dat je het weet.
 
Lange Geere 26, waar in het verleden bijvoorbeeld ook de ANWB en de Schoenenreus zaten, komt te huur bij Arca Retail Vastgoed Adviseurs. Het is een flink pand. We zijn benieuwd wat daar in zal komen, na Indistrieel! “

 

Hier nog een bericht van onszelf:

Per eind oktober 2024 zal Indistrieel de winkel aan de Lange Geere 26 in Middelburg sluiten.

Een fysieke winkel kost enorm veel tijd en aangezien Fred dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, hebben wij besloten om het over een andere boeg te gooien om zo ook privé meer vrije tijd te krijgen

Na 2 jaar aan de Dam.. en 8 jaar Lange Geere 26 stoppen wij dus met de fysieke winkel.

Indistrieel blijft echter gewoon bestaan en veel artikelen die je nu in onze fysieke winkel kunt kopen, zullen straks via de webshop verkocht worden. 

We hebben namelijk ook nog een magazijn in Middelburg. Na sluiting van de winkel kunnen dan de spullen die via de webshop worden aangeboden, op afspraak bekeken kunnen worden en/of afgehaald kunnen worden. 

Verder lijkt het ons heel erg leuk om zo af en toe nog eens in de winkelstraat terug te komen door bijvoorbeeld onze mooie spullen tijdens de zomermaanden voor een korte tijd in een pop-up-store te presenteren of door af en toe op zomer- en kerstmarkten, creabeurzen enzovoort te staan.

Aangezien niet alle artikelen die nu in de winkel liggen in de webshop komen, zullen er voor deze artikelen de komende maanden regelmatig kortingsacties zijn. Maar omdat Indistrieel gewoon blijft bestaan zal er van een opheffingsuitverkoop daarom ook geen sprake zijn.

Dat we zeker niet stoppen met Indistrieel blijkt ook wel uit het feit dat we tijdens ons recente verblijf in India nog hele leuke en mooie spullen hebben geselecteerd die momenteel voor ons worden gemaakt.

De container wordt half mei verwacht zodat de nieuwe spullen vanaf eind mei in de winkel komen te staan of liggen.

We hebben erg veel zin om de komende  6 maanden bekende en nieuwe klanten in onze winkel te ontvangen en om iedereen die daarin geïnteresseerd is, onze toekomstplannen verder toe te lichten.

Hartelijke groet,

Fred en Nans

Indistrieel, producten, binnenkijken,

Geplaatst op

Belevenissen Indistrieel in India

Indistrieel was in India. Hoe kun je jullie belevenissen van Indistrieel in India omschrijven? vroeg iemand.

Nou dat is eigenlijk net zoiets als over onze winkel vertellen. Niet zomaar in 1 zin of een woord te zeggen. Uniek, bijzonder, belevenis, geuren en kleuren, heel veel, getoeter, veel auto’s scooter en fietsen Kris kras door elkaar.

Constant van links naar rechts ritsen en dan natuurlijk heel veel toeteren. Veel mensen op 1 brommer bijvoorbeeld vader, moeder 2 kinderen of een tuktuk vol met mensen, heel veel oude fietsen, prachtige paleizen, tempels en eetstalletjes.

Wc’s die op zijn zachtst gezegd niet echt proper zijn en daarom altijd maar schoonmaakdoekjes en wc papier meenemen kruiden en specerijen in zoveel soorten en geuren dat je niet meer kunt kiezen en dan niet te vergeten de chai thee drinken uit kommetjes gemaakt van klei …..

….en  verder weer heel veel spullen besteld die op dit moment gemaakt worden.  Dat is altijd een leuk en positief spannende belevenissen met Indistrieel in India….

Vanaf zaterdag 9 maart zijn we weer open: Woensdag t/m vrijdag 11-17 uur en Zaterdag 10 -17 uur.

Wordt vervolgd!

#indistrieel #belevenissen #beleven #winkel #uniek #bijzonder #india #geuren #kleuren #auto #scooter #kriskras #toeteren #brommer #tuktuk #paleis #tempel #wcpapier #schoonmaken #kruiden #specerijen #chaitea #winkelen #inkopen

Wil je nog meer leuke foto’s zien kijk dan ook eens op ons account van Instagram

Streetfood, eetstalletjes India met Indistrieel lekker eten India

Geplaatst op

India, Cultuur, Scrapwood en Indistrieel

Het is weer bijna zo ver,  dwalen, uitrusten, werken en genieten van het prachtige India.

We gaan van Noord naar Zuid en dan weer terug naar het Noorden.

Ondertussen zijn de timmerlieden alweer druk bezig om nieuwe kasten en andere items te maken.  

Kasten van  mangohout, gerecycled hout en gekleurd scrapwood. 

Hunting naar nieuwe treasures in combinatie met het genieten van de cultuur, de muziek, de Indiase keuken, het heerlijke weer enzovoort.

We kijken er echt weer naar uit en zullen zo af en toe op facebook en Instagram iets van onze avonturen posten. 

Let op want de winkel is van 9 februari t/m 8 maart gesloten.

 

 

Geplaatst op

Containers and Indian Summer

We nemen even een pauze en de winkel is daarom gesloten  t/m 11 september.

We zijn met de voorbereidingen bezig voor meerdere containers die we eind september verwachten en verder genieten we ook van wat vrije tijd en van dit prachtige nazomerweer. 

De webshop blijft wel open, maar bestellingen worden pas op 12 september verwerkt. 

We take a break  so our shop in Middelburg is closed till september 11th.

Some containers are on the way to Indistrieel and we expect them before the end of september, so we have to prepare a lot of space in our warehouse.  Further on we have some days off time for relaxing and  enjoying the nice Indian summer weather!

The webshop is open, but we will handle your order only at september 12th. 

 

 

Geplaatst op

Tasty Chai Tea

Mmmm I love this tasty Chai Tea

  • Krijg jij ook zin in deze heerlijke Chai?
  • Een verrukkelijke koffie of thee?
  • de Oriëntaalse mix van Oosterse specerijen
  • in je originele kleine Chai glazen uit India
  • Volgeschonken met deze dampende en geurige Chai!
  • You will love it